Hallgatói hálózat Pécs

A Hallgatói Hálózat PÉCS, a város középiskolásainak, hallgatóinak és oktatóinak autonóm, alulról szerveződő közössége, a Hallgatói Hálózat önálló része. A felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása, a társadalmi viták és a széleskörű egyeztetés mellőzése eredményezte a Hallgatói Hálózat pécsi sejtjének létrejöttét, hogy teret adjon azoknak fórumoknak, amelyeken a hallgatók elmondhatják véleményüket és képviselhetik érdekeiket.

Ajánljuk

Utolsó kommentek

  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) Hallgatói Hálózat Pécs
  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) A magyarországi Hallgatói Hálózat támogató levele a kolozsvári egyetemfoglalókhoz (HUN, ROU, ENG)
  • Humperdickk: Szép. De azért hadd ne szégyelljem már magam, mert "közéleti blogomban saját megmondóember szerepem méltóságteljes tudatában" véleményeket alkotok. Mert mondjuk nekem mindegy, csak jelezni akartam, ... (2013.02.18. 12:47) Pécsi szabadegyetemi beszéd - Bagi Zsolt
  • 1walaki: Inspiráló az összefoglaló, jól láttatja a HA-HA alapvető törekvéseit. Magam is úgy érzékelem, van ereje annak az alapállásnak, mely nem pusztán kétségbe vonja, hanem elutasítja a részvételi demokrác... (2013.02.05. 04:15) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Anna Medve: Amondó vagyok, hogy ez egy nagyon jó szöveg. Mondhatni, párját ritkítja. Az talán nem lenne rossz, ha a hatalomgyakorlással kapcsolatban röviden kitérnél a hatalomértelmezésre (2013.02.02. 12:43) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Utolsó 20

Mi a HaHa? Vélemény (Ferenczy Nikolett)

2013.02.02. 15:11 | pecswork_admin | Szólj hozzá!

Még sosem írtam blogbejegyzést.

Valahogy nagyon sok „még sosem” típusú dologra ad lehetőséget a HaHa – s legtöbbjük lényegesen izgalmasabb, mint a blogírás.

Például még sosem szaladt oda hozzám senki az egyetem épületén belül (s máshol sem persze) mikrofonnal a kezében, csak mert feltettem a kezem, mert mondani szerettem volna valamit. Még sosem gondolta egyszerre akár száz jelenlévő azt, hogy amit én éppen mondani készülök, az érdekes lehet, de mindenképpen hasznos. S nem csak nekem hasznos, hanem a jelenlévőknek is, vagy esetleg egy még szélesebb körnek (csak így, félve, zárójelben: a társadalom egészének).

Ha stílusos átkötést szeretnék, akkor most azt írnám, hogy még sosem láttam olyan kreatív transzparenseket, mint a „Nem értettem, miért nem tesz végre valaki valamit. Aztán ráébredtem
arra, hogy én is valaki vagyok”. Mondom (pardon: írom, sőt gépelem), ha következetes átkötést akarnék, ezt írnám. De szerencsére ez annyira ügyetlen, hogy nem akarok. De ha már legépeltem…

298906_588734764476472_1493999648_n.jpg
Mert végül is valami ilyesmiről szól talán leginkább a HaHa: hogy én is valaki vagyok! Valaki, aki tehet valamit, sőt valaki, akinek tennie kell valamit. De nem a hallgatókat képviselve, vagy nem mint pécsi polgár, hanem én, mint Ferenczy Nikolett. Hogy nincsen szükség a nevem mögött titulusra vagy a hátam mögött pártokra, mert a magam érdekeit képviselem, esetleg mindazokért teszek, akikkel együttműködést, szolidaritást vállaltam. Mert minden szavazásnál, ha felteszem a kezemet, akkor azért én vállalok felelősséget, de én teljes mértékben. A HaHa számomra lehetőség! Lehetőség arra, hogy középiskolás, egyetemista, tanár, oktató meghallgattasson és meghallgathassa egymást. Lehetőség arra, hogy döntéseket hozzanak közösen, s ezekért ki is álljanak. Lehetőség arra, hogy mindebben részt vegyek. Kicsit önzőre sikerült ez a bejegyzés – nézzék el egy kezdőtől. (De a szerkesztők minden
bizonnyal ügyesen illesztik két jobban megírt és közösségibb szellemű közé). Még sosem volt, hogy ennyire önző lehettem volna valami közös ügyért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecswork-haha.blog.hu/api/trackback/id/tr975058671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: vélemény pécs haha hallgatói hálózat