Hallgatói hálózat Pécs

A Hallgatói Hálózat PÉCS, a város középiskolásainak, hallgatóinak és oktatóinak autonóm, alulról szerveződő közössége, a Hallgatói Hálózat önálló része. A felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása, a társadalmi viták és a széleskörű egyeztetés mellőzése eredményezte a Hallgatói Hálózat pécsi sejtjének létrejöttét, hogy teret adjon azoknak fórumoknak, amelyeken a hallgatók elmondhatják véleményüket és képviselhetik érdekeiket.

Ajánljuk

Utolsó kommentek

  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) Hallgatói Hálózat Pécs
  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) A magyarországi Hallgatói Hálózat támogató levele a kolozsvári egyetemfoglalókhoz (HUN, ROU, ENG)
  • Humperdickk: Szép. De azért hadd ne szégyelljem már magam, mert "közéleti blogomban saját megmondóember szerepem méltóságteljes tudatában" véleményeket alkotok. Mert mondjuk nekem mindegy, csak jelezni akartam, ... (2013.02.18. 12:47) Pécsi szabadegyetemi beszéd - Bagi Zsolt
  • 1walaki: Inspiráló az összefoglaló, jól láttatja a HA-HA alapvető törekvéseit. Magam is úgy érzékelem, van ereje annak az alapállásnak, mely nem pusztán kétségbe vonja, hanem elutasítja a részvételi demokrác... (2013.02.05. 04:15) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Anna Medve: Amondó vagyok, hogy ez egy nagyon jó szöveg. Mondhatni, párját ritkítja. Az talán nem lenne rossz, ha a hatalomgyakorlással kapcsolatban röviden kitérnél a hatalomértelmezésre (2013.02.02. 12:43) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

tanarbazis 2015.09.26. 22:07:44

Sziasztok!

Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis

Bejegyzés: Hallgatói Hálózat Pécs

tanarbazis 2015.09.26. 22:07:11

Sziasztok!

Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis

Bejegyzés: A magyarországi Hallgatói Hálózat támogató levele a kolozsvári egyetemfoglalókhoz (HUN, ROU, ENG)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.18. 12:47:15

Szép. De azért hadd ne szégyelljem már magam, mert "közéleti blogomban saját megmondóember szerepem méltóságteljes tudatában" véleményeket alkotok. Mert mondjuk nekem mindegy, csak jelezni akartam, hogy nem fogom.

(A többi rendben van; már amit értek belőle. Azaz, mondhatni, Józsibácsi nyomán mondom, hogy rendben van. Mert mondhatnám, hogy "Márkus György nyomán" van rendben, de azt meg nem ismerem, így nem mondom. Józsit viszont elég jól ismerem, és szerinte is muszáj értéket teremteni. Majd egyszer bemutatlak Benneteket egymásnak. Sőt, cserébe megvagyok Márkus György ismerete nélkül is. Nem félek a következményektől: egyszer élünk.)

(Ezt muszáj volt azért odaböknöm, bocs.)

Bejegyzés: Pécsi szabadegyetemi beszéd - Bagi Zsolt

1walaki 2013.02.05. 04:15:08

Inspiráló az összefoglaló, jól láttatja a HA-HA alapvető törekvéseit. Magam is úgy érzékelem, van ereje annak az alapállásnak, mely nem pusztán kétségbe vonja, hanem elutasítja a részvételi demokrácia adott kereteit eltorzító politizálás válfajait. Nem meglepő, hogy tömegesen fordulnak el korosztályok a pártok kínálta azonosulási mintáktól, látván, hogy nem lehet más a politika. Úgy tűnik, a HA-HA és a szaporodó hálózati szerveződések tagjai nem egyszerűen kiábrándultak. A legfiatalabbak bizonyára úgy vannak, hogy különösebb illúzióvesztés nélkül önként és ab ovo elhatárolódnak. Nem hagyják magukat besorolni pártok és leharcolt szurkolótáboraik egyikébe sem. Ugyanakkor nem passzívak, képesek rá, hogy megcsillogtassák manipulációkkal szembeni ellenálló képességüket, s ha kell, kijöjjenek a sodrukból. Van valami ugyanis, amiről nem mondanának le: az önálló értelmezés hatalma. Talán van fikarcnyi esély, hogy a jövőben ezáltal újfajta megközelítésmódokat tegyenek versenyképessé a nyilvánosságban. Legjobb pillanataikban irányadók is lehetnek. S egyszer talán majd ők fogják képezni az új többséget. Nem kétséges azonban, hogy egy éven belül aligha változnak meg a két osztatú politizálás feltételei. A civil hálózatok remélhetőleg ugyanúgy kerülni fogják, hogy csatlakozzanak pártokhoz, de nagy valószínűséggel ezt a fajta antipolitizálást nem fogják követni. A sokunk által előmozdítani kívánt új politikai kultúra megteremtésének az lenne az egyik előfeltétele, hogy előbb szedjük föl az aknákat a demokratikus játéktérről, s - mint kisebbik rossz - állítsuk vissza a pártok versengésében a leválthatóság méltóságát. (Nyíri András)

Bejegyzés: Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)

Anna Medve 2013.02.02. 12:43:52

Amondó vagyok, hogy ez egy nagyon jó szöveg. Mondhatni, párját ritkítja. Az talán nem lenne rossz, ha a hatalomgyakorlással kapcsolatban röviden kitérnél a hatalomértelmezésre

Bejegyzés: Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)