Hallgatói hálózat Pécs

A Hallgatói Hálózat PÉCS, a város középiskolásainak, hallgatóinak és oktatóinak autonóm, alulról szerveződő közössége, a Hallgatói Hálózat önálló része. A felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása, a társadalmi viták és a széleskörű egyeztetés mellőzése eredményezte a Hallgatói Hálózat pécsi sejtjének létrejöttét, hogy teret adjon azoknak fórumoknak, amelyeken a hallgatók elmondhatják véleményüket és képviselhetik érdekeiket.

Ajánljuk

Utolsó kommentek

  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) Hallgatói Hálózat Pécs
  • tanarbazis: Sziasztok! Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksé... (2015.09.26. 22:07) A magyarországi Hallgatói Hálózat támogató levele a kolozsvári egyetemfoglalókhoz (HUN, ROU, ENG)
  • Humperdickk: Szép. De azért hadd ne szégyelljem már magam, mert "közéleti blogomban saját megmondóember szerepem méltóságteljes tudatában" véleményeket alkotok. Mert mondjuk nekem mindegy, csak jelezni akartam, ... (2013.02.18. 12:47) Pécsi szabadegyetemi beszéd - Bagi Zsolt
  • 1walaki: Inspiráló az összefoglaló, jól láttatja a HA-HA alapvető törekvéseit. Magam is úgy érzékelem, van ereje annak az alapállásnak, mely nem pusztán kétségbe vonja, hanem elutasítja a részvételi demokrác... (2013.02.05. 04:15) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Anna Medve: Amondó vagyok, hogy ez egy nagyon jó szöveg. Mondhatni, párját ritkítja. Az talán nem lenne rossz, ha a hatalomgyakorlással kapcsolatban röviden kitérnél a hatalomértelmezésre (2013.02.02. 12:43) Mi a HaHa? Vélemény (András Csaba)
  • Utolsó 20

Hallgatói Hálózat Pécs

2013.01.13. 19:14 | pecswork_admin | 1 komment

A Hallgatói Hálózat PÉCS, a város középiskolásainak, hallgatóinak és oktatóinak autonóm, alulról szerveződő közössége, a Hallgatói Hálózat önálló része.
A felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása, a társadalmi viták és a széleskörű egyeztetés mellőzése eredményezte a Hallgatói Hálózat pécsi sejtjének létrejöttét, hogy tere adjon azoknak fórumoknak, amelyeken a hallgatók elmondhatják véleményüket és képviselhetik érdekeiket.
A HaHa Pécs célja kettős: mindent megtesz, hogy nyomást gyakoroljon a döntéshozóra, azt párbeszédre kényszerítse, ugyanakkor szakmailag megalapozott, demokratikusan elfogadott javaslatok előterjesztését is feladatának tekinti. Ebbe a munkába bárki, bármikor bekapcsolódhat, aki úgy érzi, mondanivalója van, vagy csak szívén viseli a felsőoktatás sorsát.
Nem célunk a Hallgatói Önkormányzat alternatívája lenni, nincsenek vezetőink, csak szervezőink. Nem foglalkozunk adminisztratív és bürokratikus kérdésekkel, hiszen erre felhatalmazásunk sincsen. Szerveződésünk pártoktól független.
A Hallgatói Hálózat Pécs minden erőszakmentes, a polgári ellenállás eszköztárában megtalálható módon harcolni fog, hogy a megfogalmazott és megszavazott céljait elérhesse!

A PÉCSI HALLGATÓI HÁLÓZAT ÖNDEFINÍCIÓJA
• A pécsi HaHa nem szervezet, hanem egy spontán és nyitott mozgalom.
• A pécsi HaHa együttműködésre törekszik minden egyetemi és középiskolai polgárral, beleértve az köz- és felsőoktatás- érdekképviseleti szervezeteit, a diákokat, a hallgatókat, a tanárokat, oktatókat és az oktatási intézmények egyéb munkakörben dolgozó kollégáit!
• A HaHa nem is szeretne szervezetté válni, hanem olyan keretek megteremtéséért dolgozik, amelyek között nem szervezetek képviselői ülnek le, hanem minden érintett középiskolai és egyetemi polgár közvetlenül és személyesen képviselheti érdekeit, értékeit, igényeit és munkafelajánlását!
• A pécsi HaHa a januári, országosan összehangolt, interaktív és békés egyetemfoglalást, egy olyan eszköznek tekinti, amely lehetőséget teremt az ilyen személyes jelenlétre!
• A pécsi HaHa és a pécsi középiskolák mozgalmáról kevés hiteles információ jut el az ország nyilvánosságához, ezért kezdeményezzük a független, online, interaktív és országosan összehangolt nyilvánosság megteremtését! Ezért kérjük, hogy mindenki ossza meg az elérhetőségét a mostani fórumnak és tüntetésnek! (Kamera mutatja az url-t!)
• A pécsi középiskolai és egyetemi polgárság nem tör az államhatalomra, elismeri, hogy egy jogállami demokráciában ez a népképviseleti pártok feladata! A pécsi HaHa ezért a pártokkal, mint szervezetekkel való együttműködést helyteleníti és minden rendelkezésére álló eszközzel törekszik annak megakadályozására! Ugyanakkor minden egyes állampolgár számára nyitott, függetlenül annak pártszimpátiájától, ugyanis az oktatást pártérdeken felül álló érdeknek tekintjük!

Elhangzott (egyetlen mondat kivételével) a REUNION-on, Pécsett (2012.12.18).

A bejegyzés trackback címe:

https://pecswork-haha.blog.hu/api/trackback/id/tr865016237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.09.26. 22:07:44

Sziasztok!

Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis
Címkék: pécs haha hallgatói hálózat
süti beállítások módosítása